Loading…

Noutati si articole

fiscality

Bonificație de 5% sau 10% pentru firmele care plătesc…

Conform comunicatului de presă publicat pe site-ul Ministerului Finațelor Publice în data de 26 martie, contribuabilii plătitori de impozit pe profit, indiferent de sistemul de declarare și plată, care plătesc impozitul datorat pentru trimestrul I al anului 2020, respectiv pentru plata anticipată aferentă aceluiași trimestru, până la termenul scadent de 25 aprilie 2020 inclusiv, beneficiază de o bonificație de 5% sau 10%, calculată asupra impozitului pe profit datorat.

Citeste mai mult
legislation

Program multianual de sprijinire a IMM-urilor pentru diminuarea efectelor…

Ministerul Finanțelor Publice va implementa un program multianual de sprijinire a IMM-urilor pentru diminuarea efectelor răspândirii virusului COVID – 19, prin garantarea unor credite, subvenționarea dobânzilor pentru aceste finanțări, facilități pentru societățile care întâmpină dificultăți financiare, prorogarea termenelor de depunere a cererilor de restructurare a obligațiilor bugetare și a termenelor de plată a impozitelor locale datorate de populație. Fiscul va suspenda popririle pentru populație, iar IMM-urile care obțin certificat de situație de urgență vor putea amâna plata utilităților și a chiriilor.

Citeste mai mult
business

Measures to support the business environment

Romania has declared state of emergency on March 16th, 2020 for a period of 30 days in response to the evolution of the epidemiological situation determined by the spread of COVID-19. In this period, given the difficult economic context caused by the spread of COVID-19 virus, the National Agency for Fiscal Administration has prepared a series of measures to support the business environment, the most important being:

Citeste mai mult
Scroll Up